Polícia zadržala ďalších podozrivých v súvislosti s júlovým útokom v Nice

NETKY.SK • 12 December 2016, 19:53 • 2 min
Polícia zadržala ďalších podozrivých v súvislosti s júlovým útokom v Nice

PARÍŽ - Jedenásť podozrivých v súvislosti s teroristickým útokom v Nice zo 14. júla 2016, keď útočník s využitím mraziarenského kamióna pripravil na tamojšej promenáde o život 86 nevinných ľudí, zadržali francúzske bezpečnostné zložky.

slovakia

left justify in out

Ako vyplýva z informácií, ktoré prenikli dnes na verejnosť z justičných kruhov, desať osôb zadržali v Nice a jednu v Nantes na západe Francúzska.

 

Vyšetrovatelia sa sústredili na pátranie po možných komplicoch, ktorí pomohli atentátnikovi Mohamedovi Lahouaiejovi Bouhlelovi so zaobstaraním jeho zbrane.

 

K zodpovednosti za túto teroristickú akciu sa prihlásili džihádisti z tzv. Islamského štátu. Samotného Bouhlela zlikvidovali na mieste útoku policajti, v súvislosti s napomáhaním pri tejto trestnej činnosti zadržali doteraz viacero podozrivých.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona