Polícia zadržala českého miliardára Krejčířa: Čelí obvineniu za pokus o vraždu a podvody!

NETKY.SK • 23 November 2013, 10:01 • 2 min
Polícia zadržala českého miliardára Krejčířa: Čelí obvineniu za pokus o vraždu a podvody!

PRAHA - Juhoafrická polícia zadržala v piatok hľadaného českého podnikateľa Radovana Krejčířa, ktorý je obvinený z pokusu o vraždu, z únosu a finančných podvodov. Spravodajskému serveru iDNES.cz to potvrdil hovorca tamojšej policajnej jednotky pre závažnú trestnú činnosť Solomon Makgale.

slovakia

left justify in out

Juhoafrická polícia zorganizuje v sobotu k zatknutiu Krejčířa usvedčeného aj z viacerých finančných zločinov tlačovú konferenciu. Hľadaného zadržali v jeho dome v meste Gauteng. Samotný Krejčíř nezdvíha telefón a jeho právnik sa vyjadril, že o zadržaní jeho mandanta nič nevie. Juhoafrická polícia zintenzívnila pátranie po Krejčířovi potom, ako v priebehu niekoľkých týždňoch prišli pri dvoch útokoch o život štyria jeho spoločníci, pričom on sám smrti unikol.

Krejčíř považovaný za jedného z najbohatších Čechov pricestoval do Juhoafrickej republiky na falošný pas ešte v roku 2007 po tom, ako v Prahe unikol pokusu o zadržanie políciou. Český súd ho zatiaľ neprávoplatne odsúdil na 11-ročný pobyt vo väzení za rozsiahly daňový únik a iné podvody. Miliardár v Afrike požiadal o politický azyl, podľa iDNES.cz je však v novom pôsobisku takisto spájaný s podsvetím a niekoľkými vraždami. Pred pár dňami mu tamojšie úrady zhabali celý majetok v hodnote asi 9 milióna eur.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies