Polícia zadržala albánskych prevádzačov, do Rakúska mali previesť desať Afgáncov

NETKY.SK • 21 Marec 2016, 17:09 • 2 min
Polícia zadržala albánskych prevádzačov, do Rakúska mali previesť desať Afgáncov

BRATISLAVA - Troch občanov Albánska obvinili z prevádzačstva.

slovakia

left justify in out

V nedeľu popoludní (20.3.) mali blízko azylového tábora Bicske v Maďarsku naložiť do vozidla desať Afgáncov a cez Slovensko smerovať do Rakúska. Pri Medveďove ich ale polícia zadržala, informovala TASR hovorkyňa Prezídia Policajného zboru v Bratislave Denisa Baloghová.

 

Občanmi Albánska boli 28-ročný Arjan C., 47-ročný Dionis P. a 38-ročný Niko M. Do auta mali naložiť občanov Afganistanu vo veku od 18 do 56 rokov, medzi nimi i dve deti vo veku šesť a sedem rokov. "Dvaja z obvinených mali zisťovať bezpečný prechod cez hranice v inom aute. Policajtom je však takýto postup prevádzačov už dôverne známy a pri Medveďove zadržali obidve vozidlá," priblížila hovorkyňa.

 

Troch občanov Albánska už vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície obvinil z prevádzačstva. "Po dokázaní viny im hrozí väzenie na sedem až desať rokov," podotkla hovorkyňa.

 

Všetci nelegálni migranti sú žiadateľmi o azyl v Maďarsku, preto ich tam podľa hovorkyne opäť vrátia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies