Polícia zadržala 32 cudzincov, vráti ich do Maďarska

NETKY.SK • 4 Máj 2016, 13:39 • 2 min
Polícia zadržala 32 cudzincov, vráti ich do Maďarska

BRATISLAVA – Polícia v piatok 29. apríla zadržala v Bratislave na Kopčianskej ulici v smere na diaľnicu D1 do Rakúska 29 Afgancov a troch Pakistancov. V Útvare policajného zaistenia v Sečovciach sa momentálne nachádza 29 Afgancov, traja Pakistanci sú v Medveďove.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej agentúru SITA informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl, všetci nelegálne prekročili naše hranice a na Slovensku tak boli neoprávnene. Medzi Afgancami bolo 11 dospelých a 18 detí a maloletých, v prípade zadržaných Pakistancov išlo o dospelé osoby. „Preverovaním bolo zistené, že všetci cudzinci sú žiadateľmi o udelenie azylu v Maďarsku,“ vysvetlil hovorca.

 

Keďže cudzinci žiadajú o azyl v Maďarsku, polícia ich na základe dublinských pravidiel umiestnila do svojich zariadení. V Sečovciach sú Afganci podľa Wäldla preto, že ide o rodiny s deťmi. „Na základe uvedených skutočností budú všetci cudzinci odovzdaní podľa Dublinského dohovoru do členského štátu, kde požiadali o azyl, teda do Maďarska,“ dodal hovorca policajného prezídia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona