Polícia zadržala bombu adresovanú Sarkozymu

NETKY.SK • 2 November 2010, 08:58 • 2 min
Polícia zadržala bombu adresovanú Sarkozymu

Polícia zadržala bombu adresovanú Sarkozymu

slovakia

left justify in out

img

Grécka polícia zadržala dnes dvoch mužov s bombami v balíkoch, ktoré boli adresované francúzskemu prezidentovi Nicolasovi Sarkozymu, ako aj veľvyslanectvám Belgicka, Holandska a Mexika.
      Dvoch Grékov vo veku 22 a 24 rokov zatkli v centre Atén po tom, ako bomba adresovaná mexickej ambasáde vybuchla v budove miestnej kuriérskej služby, kde zranila jednu zamestnankyňu. Ženu previezli do nemocnice s menej závažnými popáleninami na rukách.
      Tri ďalšie balíkové bomby muži priniesli inej kuriérskej firme. Polícia nálože po zachytení zneškodnila odpálením. Podozriví mali pri sebe tiež ručné strelné zbrane a jeden mal oblečenú parochňu, bejzbalovú čiapku a nepriestrelnú vestu.
      Polícia sa podľa správ nedomnieva, že prípad súvisí s teroristickou organizáciou al-Káida. Zatknutí sú pravdepodobne spojení s gréckou krajne ľavicovou militantnou skupinou SPF.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona