Polícia zadržala a obvinila dvoch mužov z drogovej trestnej činnosti:

NETKY.SK • 14 Marec 2011, 10:11 • 2 min
Polícia zadržala a obvinila dvoch mužov z drogovej trestnej činnosti:

Polícia zadržala a obvinila dvoch mužov z drogovej trestnej činnosti:

slovakia

left justify in out

img

Popradský policajný vyšetrovateľ vzniesol v piatok 11.3.2011 obvinenie pre zločin nedovolená výroba omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi 55 ročnému mužovi z Vysokých Tatier, okr. Poprad.  Obvinený muž v období najmenej od 28.1.2011 do 11.3.2011 si zadovážil, prechovával a následne predával prášok v zatavených injekčných striekačkách s obsahom metamfetamínu, ako aj rastlinnú sušinu konope s obsahom THC. Drogy prechovával v jednej z izieb v starej časti nemocnice v Novom Smokovci. Pri domovej prehliadke tam policajti našli plastovú injekčnú striekačku s kryštalickou látkou, 0,7 l sklenenú fľašu so sušeným rastlinným materiálom, štyri igelitové sáčky so sušeným rastlinným materiálom, plastové vedierko, v ktorom bolo 37 igelitových sáčkov so sušeným rastlinným materiálom, ale aj digitálnu váhu rôzne iné veci súvisiace s drogovou trestnou činnosťou. Nájdené veci boli zaistené a zaslané na expertízu. Na základe predbežného skúmania bolo zistené že v sklenenej flaši sú vrcholky rastliny konope o celkovej hmotnosti 34,12 g, z ktorej by bolo možné pripraviť najmenej 254 obvykle jednorazových dávok a plastové vedierko obsahuje tiež vrcholky rastliny konope po 37 sáčkov o celkovej hmotnosti 170,24 g, z ktorej by bolo možné pripraviť najmenej 1243 obvykle jednorazových dávok.  V ten istý deň obvinili popradskí policajti z drogovej trestnej činnosti aj 34 ročného muža z Kežmarku.  Obvinený Kežmarčan si v období najmenej od januára 2011 do 11.3.2011 zadovážil, prechovával a aj predával rastlinnú sušinu konope s obsahom THC. Drogu prechovával na prevádzke istého kežmarského rýchleho občerstvenia a donáškovej služby. Počas vykonania prehliadky iných priestorov, ohliadkou osobného auta a taktiež dobrovoľným vydaním veci policajti u neho zaistili plastové vedro v ktorom boli sušené rastliny, igelitový sáčok s rastlinnou sušinou, plechovú krabičku so 7 igelitovými sáčkami s rastlinnou sušinou, plastovú zatavenú striekačku s bielou kryštalickou látkou, plastovú guličku s obsahom hnedej hrudky, ale aj váhy, fyjky a rôzne iné veci súvisiace s drogami. Tieto boli zaistené a zaslané na expertízu. Na základe predbežného skúmania bolo zistené že v plastovom vedre sa nachádzajú sušené vrcholky rastlín konope o celkovej hmotnosti 119,25 g, pričom z tohto množsva by bolo možné pripraviť najmenej 497 obvykle jednorázových dávok drogy.

Policajti oboch obvinených zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Po vznesení obvinenia bol na nich spracovaný návrh na vzatie do väzby.

            Na oboch prípadoch spolupracovali popradskí kriminalisti s policajtmi z úradu boja proti organizovanej kriminalite.    

Zdroj: KR PZ Prešov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona