Polícia začne konanie proti Slovanu za výtržnosti na štadióne

NETKY.SK • 28 Október 2014, 16:32 • 2 min
Polícia začne konanie proti Slovanu za výtržnosti na štadióne

BRATISLAVA - Polícia začne priestupkové konanie proti futbalovému klubu ŠK Slovan Bratislava za nedodržanie zákona o športových podujatiach.

slovakia

left justify in out

Ako povedal v utorok novinárom policajný prezident Tibor Gašpar, polícia sa domnieva, že boli porušené konkrétne ustanovenia zákona zo strany usporiadateľa zápasu Európskej ligy medzi Slovanom a Spartou Praha, ktorý sa hral vo štvrtok minulý týždeň a počas neho došlo k viacerým výtržnostiam zo strany fanúšikov oboch klubov. "Usporiadateľ má zabezpečiť, aby sa na podujatie nedostali podnapité osoby, ktoré môžu narušiť verejný poriadok. Taktiež osoby s pyrotechnikou. To bolo všetko porušené," povedal Gašpar. 

 

Bezpečnostné opatrenia sa podľa Gašpara prerokovávajú s vedením klubu niekoľko dní pred podujatím. "Naše návrhy boli napríklad zvýšiť počet príslušníkov bezpečnostnej služby. Nie všetky boli akceptované," konštatoval. Polícia požiadala tiež organizátora, aby zápas vyhodnotil ako rizikový. "To, že je zápas rizikový, určí usporiadateľ alebo polícia. Oni takýto prívlastok odmietali. Naše odporúčania boli, že ho majú vyhodnotiť ako rizikový," uviedol Gašpar, podľa ktorého polícia bola na štadióne a v sektoroch divákov do troch minút od požiadania usporiadateľom. 

 

Duel na Pasienkoch v I-skupine Európskej ligy medzi Slovanom a Spartou (0:3) prerušil hlavný rozhodca krátko pred koncom prvého polčasu približne na 40 minút po tom, ako vypukli konflikty medzi priaznivcami. Na ploche sa objavili diváci a zasahovali policajné zložky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies