Polícia zachránila španielsku Sevillu, plánovali tu útok!

NETKY.SK • 18 Apríl 2019, 08:34 • 2 min
Polícia zachránila španielsku Sevillu, plánovali tu útok!

MADRID - Mesto Sevilla, známe veľkolepými sviatočnými pochodmi k Veľkej noci, sa malo stať terčom teroristického útoku.

slovakia

left justify in out

Marocká polícia v spolupráci so španielskou políciou zadržala v priebehu včerajšieho dňa muža podozrivého z plánovania džihádistického útoku v známom a turisticky atraktívnom španielskom meste Sevilla. Správu potvrdilo aj tamojšie ministerstvo vnútra.

 

Tajné služby a polícia oboch krajín v rámci protiteroristickej operácie odhalili stopy vedúce k zatknutiu muža, ktorý je pokladaný za údajného teroristu plánujúceho krvavý útok. To, kedy presne sa mal masaker odohrať, úrady odmietli zverejniť, nie je teda známe, či sa tak malo stať už v priebehu tohoročných veľkonočných pochodov a slávností.  

 

img

 

Španielsko sa už v minulosti viackrát stalo terčom terorizmu. Najtragickejší incident sa odohral ešte v roku 2004, kedy explodovali dve nálože umiestnené vo vlakoch v Madride. Vtedy tu zahynulo 191 ľudí. Teroristický útok postihol v roku 2017 aj Barcelonu a Cambrils, kde páchatelia motorovými vozidlami vbehli do davu, zranili 120 ľudí a 16 zabili.

 

img

 

V krajine momentálne platí  štvrtý stupeň výstrahy pred teroristickými útokmi z možných piatich. Miestne úrady sú preto mimoriadne obozretné a každé podozrenie na podobné činy dôsledne preverujú.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies