Polícia zachránila novorodenca, ktorého dali rodičia v Číne pochovať zaživa

NETKY.SK • 15 Máj 2015, 06:58 • 2 min
Polícia zachránila novorodenca, ktorého dali rodičia v Číne pochovať zaživa

PEKING - Čínska polícia zachránila na juhu provincie Kuang-si novorodenca, ktorého na "objednávku" rodičov pochovali zaživa. Informoval o tom dnes spravodajský server CNN s odvolaním sa na tamojšie štátne médiá. Podľa čínskych médií chlapec zrejme strávil v pustatine až desať dní, ale podrobnosti celého prípadu zostávajú nejasné.

slovakia

left justify in out

Rodina ho údajne ponechala svojmu osudu, pretože sa narodil s rázštepom pery. Podľa CNN opúšťajú čínski rodičia každoročne tisícky detí práve pre takéto vrodené vývojové chyby. Predstavitelia nemocnice v čínskom okrese Tchien-tung uviedli, že dieťa sa narodilo 20. apríla tohto roka a po liečbe vysokej horúčky ho o štyri dni neskôr prepustili z nemocnice.

"Bežní rodičia požiadajú nemocnicu o poskytnutie rodného listu a vybavenie zdravotného poistenia, no táto rodina nechcela rodný list a odišla hneď po zaplatení účtu," uviedol pre agentúru Sinchua zástupca šéfa miestneho pediatrického oddelenia.

 

Agentúra tiež informovala, že 24. apríla si rodina dieťaťa - vrátane jeho starých matiek - údajne najala za v prepočte takmer 255 eur muža, ktorý sa mal novorodenca zbaviť.

 

V ten istý deň mal tento muž nechať chlapčeka v kartónovej škatuli osamoteného v pustatine. O dva dni neskôr, keď si myslel, že je dieťa mŕtve, ho údajne pochoval v plytkom neoznačenom hrobe.

 

Server CNN nemohol overiť detaily zverejnené v čínskych médiách vzhľadom na to, že tamojšia polícia a činitelia odmietli poskytnúť zahraničným médiám viac informácií o prípade.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies