Polícia začala trestné stíhanie vo veci brutálneho zásahu policajta Tiefenbacha

NETKY.SK • 21 Október 2014, 15:10 • 2 min
Polícia začala trestné stíhanie vo veci brutálneho zásahu policajta Tiefenbacha

BRATISLAVA - V prípade policajnej hliadky, ktorá v Bratislave ostro zasiahla voči žene pri cestnej kontrole, začala inšpekcia ministerstva vnútra trestné stíhanie.

slovakia

left justify in out

"Zatiaľ nebola obvinená žiadna konkrétna osoba. Naďalej pokračujú procesné úkony," uviedla hovorkyňa ministerstva vnútra Andrea Dobiášová. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre trestný čin zneužívanie právomoci verejného činiteľa.

 

Na verejnosť sa dostalo video, ktoré zachytáva časť zákroku bratislavských policajtov voči žene pri cestnej kontrole. Prípadom sa bude zrejme zaoberať aj parlamentný výbor pre bezpečnosť a obranu. Člen výboru Ľubomír Galko (SaS) dnes odovzdal žiadosť na zvolanie výboru, ktorú podpísalo všetkých šesť opozičných poslancov výboru. Galko očakáva, že na rokovanie výboru príde minister vnútra Robert Kaliňák aj policajný prezident Tibor Gašpar a oboznámia ich s konkrétnymi opatreniami, aby sa takéto správanie policajtov neopakovalo. "To, že je dotyčný policajt už postavený mimo službu, je správne. Malo sa tak stať hneď, nie až po tlaku verejnosti a médií. Budem však žiadať vyvodenie zodpovednosti aj voči jeho nadriadeným,“ dodal Galko.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies