Polícia začala trestné stíhanie v kauze Váhostav

NETKY.SK • 31 Marec 2015, 16:42 • 2 min
Polícia začala trestné stíhanie v kauze Váhostav

BRATISLAVA - Národná kriminálna agentúra (NAKA) začala v prípade Váhostavu trestné stíhanie vo veci poškodzovania veriteľa. Pre Aktuality.sk to potvrdil riaditeľ agentúry Daniel Goga.

slovakia

left justify in out

Policajný prezident Tibor Gašpar už minulý týždeň pre portál potvrdil, že NAKA v operatívnej rovine preveruje Váhostav. Teraz sa kauza spoločnosti, ktorú vlastnia firmy podnikateľa a údajného mecenáša vládneho Smeru-SD Juraja Širokého, posunula ďalej.
     

„Ak sa vyšetrovatelia obrátia na spoločnosť Váhostav, poskytneme všetky potrebné informácie a budeme spolupracovať,“ reagoval pre portál hovorca spoločnosti Tomáš Halán.
     

Ako portál pripomína ďalej, trestné stíhanie vo veci poškodzovania veriteľa vedie polícia aj v súvislosti s ďalšou veľkou stavebnou firmou – Doprastavom. Informáciu ako prvý priniesol denník N.
     

Aktuality.sk tvrdia, že trestné oznámenie v súvislosti s Váhostavom avizovali minulý týždeň aj malí veritelia tejto firmy, ktorí majú dostať podľa reštrukturalizačného plánu len zhruba 15 percent zo svojich faktúr.
     

Podanie trestného oznámenia sľubovala i trojica poslancov Daniel Lipšic, Igor Matovič a Ľubomír Galko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies