Polícia začala trestné stíhanie pre údajné kupovanie hlasov na východe

NETKY.SK • 10 November 2013, 12:32 • 2 min
Polícia začala trestné stíhanie pre údajné kupovanie hlasov na východe

BRATISLAVA - Či mali kupované hlasy pomôcť víťazným kandidátom, policajný viceprezident nechcel prezradiť.

slovakia

left justify in out

Polícia vyšetruje údajné kupovanie hlasov na východe Slovenska v súvislosti so sobotňajšími (9. 11.) regionálnymi voľbami. V dvoch prípadoch začala trestné stíhanie. Na dnešnej tlačovej konferencii o tom informoval policajný viceprezident Ľubomír Ábel.

"Trestné stíhanie vo veci bolo začaté v dvoch prípadoch v zmysle paragrafu o tzv. volebnej korupcii. Vyplývali z podozrenia možného kupovania hlasov a vyšetrovateľ po zhromaždení podkladov vyhodnotil situáciu tak, že začal trestné stíhanie vo veci," uviedol Ábel.

Či mali kupované hlasy pomôcť víťazným kandidátom, policajný viceprezident nechcel prezradiť.

Viac informácií polícia podľa neho poskytne v najbližších dňoch. Prípadom sa zaoberajú špecialisti na oddelení boja s korupciou.

Polícia počas volieb zaznamenala 23 podaní rôzneho charakteru.

"Boli zaznamenané štyri priestupky, ostatné boli po preverení vyhodnotené ako neopodstatnené," spresnil policajný viceprezident. Priebeh volieb hodnotí pozitívne, z pohľadu polície nedošlo k žiadnemu rušivému momentu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies