Polícia začala pre požiar pri PKO trestné stíhanie

NETKY.SK • 20 August 2013, 14:07 • 2 min
Polícia začala pre požiar pri PKO trestné stíhanie

BRATISLAVA – V súvislosti s pondelkovým (19. 8.) požiarom v areáli bratislavského Parku kultúry a oddychu (PKO) začal vyšetrovateľ Policajného zboru trestné stíhanie za prečin všeobecného ohrozenia.

slovakia

left justify in out

Ako TASR informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Karina Považanová, výška škody ani príčina požiaru stále nie sú známe. Zisťovateľ príčin požiaru sa na mieste podľa jej slov k príčine nevedel s určitosťou vyjadriť a bude teda predmetom znaleckého skúmania Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru.

Požiar na Nábreží arm. gen. L. Svobodu bol ohlásený v pondelok pred 03.00 h. "Na základe vykonávaných úkonov na mieste vznikol s najväčšou pravdepodobnosťou v opustenej jednoposchodovej budove v objekte PKO, v dôsledku čoho došlo k jej úplnému zhoreniu," potvrdila dnes Považanová. Podotkla, že oheň vážne poškodil aj susedné objekty Výskumnému ústavu vodného hospodárstva (VÚVH) a športovej haly. Hovorca Ministerstva životného prostredia SR Maroš Stano v pondelok pre TASR uviedol, že statika budovy VÚVH je zrejme narušená. Podľa neho ju teda čím skôr budú preverovať.

Na mieste v pondelok oheň likvidovalo 57 hasičov s 19 kusmi hasičskej techniky. Uhasiť sa im ho podarilo okolo poludnia. Hoci je príčina stále v štádiu vyšetrovania, predbežné zistenia napovedajú, že sa vznietil odpad, ktorý sa nachádzal v jednom z objektov. 

V súvislosti s príčinou požiaru sa objavili aj špekulácie, či nebol založený úmyselne. Bývalé PKO je totiž predmetom sporov medzi hlavným mestom a spoločnosťou Henbury Development, ktorá je vlastníkom pozemkov pod PKO. Budovu chcela firma zbúrať a postaviť tam polyfunkčný objekt. "Verejnosť môžeme ubezpečiť, že budovy, ktorých sa týka spor mesta a Henbury Development, neboli požiarom dotknuté. Okrem bývalého výstavného pavilónu požiar zasiahol iba budovy VÚVH a volejbalového klubu," reagoval Ján Krnáč, zástupca spoločnosti. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies