Polícia zabránila založeniu utečeneckého tábora pred parlamentom v Aténach

NETKY.SK • 7 Apríl 2016, 12:50 • 2 min
Polícia zabránila založeniu utečeneckého tábora pred parlamentom v Aténach

ATÉNY - Grécka polícia zabránila v stredu večer migrantom, aby si pred parlamentom v Aténach založili tábor. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na grécke policajné zdroje.

slovakia

left justify in out

Podľa nich bezpečnostné sily dočasne zadržali v centre Atén asi 40 utečencov a ďalších migrantov. Stovky ďalších žiadateľov o azyl boli poslané späť vlakom do prístavu Pireus.

 

Pred niekoľkými týždňami vznikol v Pireu improvizovaný tábor, v ktorom sa nachádza odhadom okolo 5000 ľudí odmietajúcich premiestnenie do táborov zriadených vládou. Utečenci tvrdia, že ľudskoprávni aktivisti im povedali, že len keď svet uvidí ich biedu, budú mať šancu dostať sa do iných, bohatších krajín EÚ.

 

Agentúra AP dnes informovala, že úrady vyzvali migrantov v Pireu, aby sa do dvoch týždňov presťahovali do táborov vybudovaných armádou, inak ich odtiaľ odvedú násilím. Vládni úradníci a prekladatelia strávili hodiny presviedčaním migrantov, aby sa dobrovoľne presunuli do nového tábora v severnom Grécku, pričom im ukazovali jeho letecké fotografie a vybavenie, napísala AP.

 

V Grécku uviazlo po uzatvorení tzv. západobalkánskej trasy 52.000 migrantov; takmer tretina z nich sa odmietla presťahovať do oficiálnych táborov a zostávajú táboriť v prístave Pireus a v blízkosti grécko-macedónskych hraníc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies