Polícia zabila páchateľa dvoch útokov v Kodani

NETKY.SK • 15 Február 2015, 10:05 • 2 min
Polícia zabila páchateľa dvoch útokov v Kodani

KODAŇ - Dánska polícia v nedeľu ráno informovala o usmrtení muža, ktorého označila za páchateľa sobotňajších dvoch útokov v centre hlavného mesta Kodaň.

slovakia

left justify in out

Pri prvom pred kaviarňou, kde sa konala diskusia o slobode prejavu, zomrel jeden civilista a traja policajti utrpeli zranenia. Kodanská polícia pôvodne hovorila o dvoch mužoch, ktorí po vypálení údajne až 40 rán z miesta incidentu utiekli na aute. Medzi hosťami debaty v centre dánskeho hlavného mesta okrem iných bol aj švédsky karikaturista Lars Vilks, autor viacerých provokatívnych kresieb islamského proroka Mohameda vrátane jeho zobrazenia ako psa, i francúzsky veľvyslanec Francois Zimeray.

 

Terčom druhého, nočného útoku o niekoľko hodín neskôr bola neďaleká synagóga. Zomrel jeden človek a dvaja muži zákona ostali postrelení. Polícia do mohutnej pátracej akcie nasadila vrtuľníky i obrnené vozidla. Dánska premiérka Helle Thorningová-Schmidtová označila útoky na akt terorizmu. Do Kodane sa v reakcii na útok chystá v nedeľu prísť aj francúzsky prezident Francoise Hollande. Dejiskom smrteľnej streľby bol totiž začiatkom januára aj Paríž, kde dvaja ozbrojenci zaútočili na redakciu týždenníka Charlie Hebdo a usmrtili celkovo 12 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies