Polícia za jeden deň odhalila vyše 650 priestupkov na železničných priecestiach

NETKY.SK • 5 Jún 2014, 11:26 • 2 min
Polícia za jeden deň odhalila vyše 650 priestupkov na železničných priecestiach

BRATISLAVA - Napriek tomu, že policajti vopred avizovali celoslovenskú bezpečnostnú akciu zameranú na železničné priecestia, počas jedného dňa (3.6.) odhalili viac ako 640 vodičov a ďalších 11 účastníkov premávky, ktorí sa dopustili priestupku. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

slovakia

left justify in out

"Policajti zadržali šesť vodičských preukazov. Požitie alkoholu zistili u dvoch cyklistov. Vodiči motorových vozidiel, rušňovodiči a iné osoby podieľajúce sa na zabezpečovaní dráhy alebo dopravy na dráhe príkladne dodržali zákaz požitia alkoholu a iných návykových látok," uviedla hovorkyňa. Viac ako 160 železničných a dopravných policajtov podľa nej počas dňa skontrolovalo 165 železničných priecestí. Policajti počas tohto dňa tiež prednášali na 61 základných a stredných školách s cieľom viesť žiakov a študentov k zodpovednému správaniu na cestách.
      

Baloghová informovala, že za prvé štyri mesiace tohto roka polícia eviduje 47 nehôd na železničnom priecestí. O život prišli dvaja ľudia, traja sa zranili ťažko a 18 ľahko. Až 30 nehôd sa stalo v obci a v piatich prípadoch asistoval aj alkohol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies