Polícia vyzýva vodičov, aby jazdili opatrne a nepodceňovali počasie

NETKY.SK • 4 Január 2016, 16:53 • 2 min
Polícia vyzýva vodičov, aby jazdili opatrne a nepodceňovali počasie

BRATISLAVA- Polícia vyzýva účastníkov cestnej premávky, aby nepodceňovali počasie. Vodiči by mali jazdiť opatrne.

slovakia

left justify in out

"Na väčšine územia Slovenska sneží, na vozovke sa preto môže tvoriť ľad a dochádza ku kolíznym situáciám," zdôrazňuje hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

 

Predpoludním sa podľa jej slov stalo päť dopravných nehôd a viaceré škodové udalosti. "Polícia vyzýva vodičov, aby dodržiavali pokyny policajtov, prispôsobili jazdu stavu a povahe vozovky," uviedla Baloghová.

 

Vodiči podľa nej musia byť dnes na cestách na celom Slovensku mimoriadne opatrní. "Pre zlé poveternostné podmienky sa tvoria snehové záveje, miestami je znížená viditeľnosť. Polícia vyzýva vodičov k mimoriadnej opatrnosti," doplnila hovorkyňa.

 

Vodiči by mali pri zníženej viditeľnosti použiť stretávacie svetlá, prípadne hmlové svetlá. "Denné svietenie je nedostatočné," upozornila s tým, že na cestách je maximálny počet policajtov, ktorí riadia premávku a pomáhajú vodičom.

 

Polícia opätovne upozorňuje vodičov, aby vplyv počasia nepodceňovali a v dostatočnej miere sa pripravili aj na nepredvídateľné situácie. "Najmä, aby vo zvýšenej miere sledovali situáciu v cestnej premávke," poznamenala.

 

Predísť nehodám v takýchto podmienkach možno podľa jej slov najmä použitím zimných pneumatík, ale aj znížením rýchlosti a zvýšením vzdialenosti medzi vozidlami. "Taktiež je potrebné sa plne venovať vedeniu vozidla a sledovať situáciu v cestnej premávke," uzavrela.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona