Polícia vyzýva ľudí, aby v povodňovej situácii neriskovali

NETKY.SK • 7 Jún 2013, 15:29 • 2 min
Polícia vyzýva ľudí, aby v povodňovej situácii neriskovali

BRATISLAVA - Záchranné a ozbrojené zložky v Bratislavskom kraji sú nepretržite v pohotovosti a majú plné ruky práce v súvislosti s povodňovou situáciou.

slovakia

left justify in out

Pomáhajú nielen ľuďom, ktorí pomoc potrebujú v tejto súvislosti ale aj tým, ktorí nerozvážnym konaním vystavujú svoje životy riziku. Pre TASR to uviedla bratislavská policajná hovortkyňa Petra Hrášková a pri tejto príležitosti vyzvala ľudí, aby v povodňovej situácii neriskovali.

"Krátko pred 11.30 h sme prijali oznámenie od Hasičského a Záchranného zboru, že v rieke Dunaj sa v blízkosti jedného z botelov nachádzajú tri osoby. Výzvy hasičov, aby nastúpili do ich člna osoby odmietli," konštatuje Hrášková. O tejto situácii boli okamžite vyrozumení a zmobilizovaní aj policajti poriečneho oddelenia, hliadky bratislavských okresov a o pomoc bol požiadaný aj Letecký útvar MV SR. Tri osoby napokon opustili rieku krátko pred 12.00 hod v druhom Bratislavskom okrese pri Micherovej zátoke.

Približne o hodinu neskôr predviedli policajti prvého bratislavského okresu na obvodné oddelenie PZ muža, ktorý neuposlúchol ani opakovanú výzvu a usiloval sa vojsť do Osobného prístavu napriek tomu, že je do neho v súčasnosti vstup zakázaný. Vec policajti vyriešili pohovorom.

"Krátko pre 13.00 hod sme prijali oznámenie, že vo Vlčom Hrdle sa na streche osobného motorového vozidla Škoda Felícia nachádza muž. Podľa doterajších informácií sa mal muž pokúsiť prejsť vozidlom cez nahromadenú vodu, kde jeho vozidlo následne zapadlo," uvádza policajná hovorkyňa.

"Polícia opäť vyzýva všetkých, aby sa nevystavovali riziku. Neuváženým konaním neohrozujete len vlastné životy, ale vystavujete nebezpečenstvu aj životy zasahujúcich príslušníkov ozbrojených a záchranných zložiek. Ich prítomnosť môže byť práve vo chvíli, keď sa usilujú pomôcť ľuďom, ktorí sa vedome a nerozvážne vystavujú riziku, nevyhnutná na miestach, kde to ľudia naozaj potrebujú," uzavrela Hrášková.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona