Polícia využila generálnu audienciu pápeža na otestovanie bezpečnosti

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 17:10 • 2 min
Polícia využila generálnu audienciu pápeža na otestovanie bezpečnosti

VATIKÁN - Príslušníci polície sa dnes rozmiestnili v uliciach Vatikánu v rámci skúšky nového posilneného bezpečnostného plánu na ochranu pápeža Františka.

slovakia

left justify in out

Polícia sa rozhodla otestovať sprísnené opatrenia na ochranu hlavy katolíckej cirkvi v deň pravidelnej generálnej audiencie pápeža Františka, ktorá sa konala dnes vo Vatikáne.

     

Rozsiahla policajná akcia mala byť prípravou na očakávaný príchod veľkého množstva ľudí do Vatikánu v decembri tohto roka, na kedy pápež avizoval otvorenie mimoriadneho Svätého roka milosrdenstva.
     

Hlavný bulvár vedúci k vatikánskemu námestiu svätého Petra uzavreli dnes pre dopravu, rovnako ako k nemu smerujúce bočné ulice. Doprava bola zastavená aj na oboch stranách neďalekej rieky Tiber. 
     

Pútnici, ktorým sa podarilo dostať na Námestie svätého Petra, sa museli podrobiť kontrole príručnej batožiny. 
     

Vatikán potvrdil dnešné posilnené bezpečnostné opatrenia na ochranu pápeža, avšak ich príčinou neboli podľa AP žiadne konkrétne hrozby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies