Polícia vyštruje únik peňazí z pokladnice obce Ladomirová

NETKY.SK • 6 Október 2016, 15:43 • 2 min
Polícia vyštruje únik peňazí z pokladnice obce Ladomirová

LADOMÍROVÁ – Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru vo Svidníku začal trestné stíhanie za prečin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku, kde zákon pre páchateľa stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody na jeden až päť rokov.

slovakia

left justify in out

Ako dnes informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová, prípad sa týka obce Ladomirová v okrese Svidník, v ktorej ešte v roku 2013 v rozpore s ustanoveniami zákona o obecnom zriadení, dani z príjmov, účtovníctve, ako aj v rozpore s ustanoveniami zákona o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy, štatutárny orgán zanedbal svoje povinnosti.

 

Z doposiaľ nezistených dôvodov vydal z pokladnice obce finančné prostriedky vo výške 23.240 eur. Učinil tak pod zámienkou vyplatenia pohľadávky jednej zo spoločností vo Svidníku. Financie však spoločnosť nedostala, o čom svedčí aj uplatnenie si tejto pohľadávky v exekučnom konaní. Vyšetrovanie sa týka bývalého vedia obce.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies