Polícia vyšetruje zdravotnícke zariadenie, kde sa žene vo vegetatívnom stave narodilo dieťa

NETKY.SK • 6 Január 2019, 08:51 • 2 min
Polícia vyšetruje zdravotnícke zariadenie, kde sa žene vo vegetatívnom stave narodilo dieťa

BRATISLAVA - Polícia v americkom štáte Arizona začala vyšetrovanie sexuálneho zneužitia v zdravotníckom zariadení, kde sa žene, ktorá je vyše 10 rokov vo vegetatívnom stave, narodilo dieťa. N

slovakia

left justify in out

Nemenovaná žena je pacientkou kliniky nachádzajúcej sa neďaleko Phoenixu, ktorú vedie spoločnosť Hacienda HealthCare. Dieťatko sa jej podľa miestnej televízie KPHO-TV narodilo 29. decembra.

Nemenovaný zdroj sa pre KPHO-TV vyjadril, že nikto zo zamestnancov netušil o tom, že pacientka bola tehotná, až kým nezačala rodiť. Dieťatko je údajne zdravé.

 

obrazok


Podľa spomínaného zdroja žena vyžadovala nepretržitú starostlivosť a do jej izby malo prístup mnoho ľudí. Protokol v zariadení sa však podľa jeho slov zmenil a do izieb pacientiek môžu po novom muži vojsť len v sprievode ženy.

Hacienda HealthCare sa vo vyhlásení vyjadrila, že si je vedomá "veľmi znepokojivého incidentu týkajúceho sa zdravia a bezpečnosti" jedného z pacientov a plne spolupracuje s úradmi. Hovorca spoločnosti David Leibowitz dodal, že spoločnosť je "plne odhodlaná zistiť pravdu" o incidente.

Arizonský úrad pre zdravotnícke služby uviedol, že v súvislosti so správami o prípade do zariadenia poslal inšpektorov a nariadil zavedenie "zvýšených bezpečnostných opatrení".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona