Polícia vyšetruje tragickú zrážku dvoch lietadiel: Začala trestné stíhanie pre všeobecné ohrozenie

NETKY.SK • 21 August 2015, 14:18 • 2 min
Polícia vyšetruje tragickú zrážku dvoch lietadiel: Začala trestné stíhanie pre všeobecné ohrozenie

TRENČÍN - Polícia začala v súvislosti so štvrtkovou zrážkou dvoch dopravných lietadiel L-410 Turbolet pri obci Červený Kameň v okrese Ilava trestné stíhanie za prečin všeobecného ohrozenia.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová, policajní vyšetrovatelia na objasňovaní príčin havárie spolupracujú s pracovníkmi Leteckého a námorného vyšetrovacieho útvaru ministerstva dopravy. Do vyšetrovania príčin nehody budú podľa Antalovej prizvaní aj súdni znalci. Vyšetrovatelia aj dnes na mieste havárie za pomoci techniky zhromažďujú trosky lietadiel.

 

Spoločnosť Dubnica AIR, ktorej dve lietadlá typu L-410 sa vo štvrtok zrazili, vyjadruje úprimnú sústrasť všetkým pozostalým tejto leteckej nehody pri obci Červený Kameň. Agentúru SITA o tom informovali konatelia spoločnosti Marcela Slosiarová a Cyril Fogaš. 

 

Dve dopravné lietadlá typu L-410 sa zrazili vo štvrtok ráno pri obci Červený Kameň v okrese Ilava. Lietadlá viezli parašutistov, ktorí nacvičovali hromadný zoskok na víkendový letecký deň. Na palube oboch lietadiel bolo 38 osôb, sedem bolo po nehode na mieste tragédie mŕtvych. Život si zachránilo 31 parašutistov, ktorí stihli z lietadiel vyskočiť. Medzi mŕtvymi sú štyria piloti a traja parašutisti.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona