Autobus bez vodiča, plný ľudí sa rútil dole kopcom

NETKY.SK • 14 September 2019, 10:56 • 2 min
Autobus bez vodiča, plný ľudí sa rútil dole kopcom

KOŠICE - Samovoľným pohnutím sa autobusu mestskej hromadnej dopravy (MHD) v Košiciach a následným zakliesnením 42-ročnej ženy sa zaoberá polícia. Tá podľa košickej krajskej policajnej hovorkyne Lenky Ivanovej začala v prípade trestné stíhanie pre trestný čin ublíženie na zdraví v súbehu s prečinom všeobecného ohrozenia. K pohybu autobusu došlo v čase, keď bol vodič v jeho zadnej časti a odstraňoval zatiaľ nezistenú chybu.

slovakia

left justify in out

Po tom, ako sa autobus zo zastávky pohol, cestujúci z neho začali vyskakovať. Ako TASR informovala, k udalosti došlo v piatok (13. 9.) okolo 18.00 h na ulici Trieda L. Svobodu v košickej mestskej časti Dargovských hrdinov, a to smere zo zastávky Kalinovská k ulici Hlinkovej.

 

„Počas toho, ako sa z autobusu pokúšala vyskočiť aj poškodená žena, ju autobus doposiaľ neznámym spôsobom zachytil. Následne autobus narazil do kovového zábradlia nachádzajúceho sa za zastávkou Kalinovská, po náraze zostal stáť,“ spresnila s tým, že žena zostala zakliesnená medzi kovovým zábradlím, stĺpom verejného osvetlenia a podvozkom autobusu. Vyslobodzovali ju hasiči, čo pre TASR potvrdil operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach.

 

obrazok

 

Ivanová tiež uviedla, že podľa predbežného vyjadrenia lekárov žena utrpela ťažké zranenia s predpokladanou dobou liečenia viac ako 42 dní. Dodala, že nedbanlivostným konaním bolo spôsobené všeobecné nebezpečenstvo tým, že bol ohrozený život a zdravie cestujúcich. Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenia sú podľa jej slov predmetom ďalšieho vyšetrovania.

 

Hovorkyňa Dopravného podniku mesta Košice Vladimíra Petrušová pre TASR uviedla, že išlo o autobusovú linku č. 72. „Pokiaľ nebudú známe výsledky vyšetrovania, nebudeme sa k tejto udalosti bližšie vyjadrovať,“ uzavrela.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona