Polícia vyšetruje rušňovodiča vykoľajeného vlaku

NETKY.SK • 26 Júl 2013, 08:11 • 2 min
Polícia vyšetruje rušňovodiča vykoľajeného vlaku

SANTIAGO DE COMPOSTELA - Španielska polícia začala formálne vyšetrovanie rušňovodiča vlaku, ktorý sa v stredu večer vykoľajil pri meste Santiago de Compostela.

slovakia

left justify in out

Muž z nehody, ktorá si vyžiadala najmenej 80 obetí, vyviazol len s ľahkými zraneniami a v súčasnosti leží v miestnej nemocnici. Na rušňovodiča zatiaľ neuvalili väzbu, strážia ho však policajti. Podľa prevádzkovateľa vlaku je ešte priskoro na akékoľvek závery ohľadom príčin nehody, médiá však už dlhšie informujú, že stroj išiel v čase nešťastia príliš vysokou rýchlosťou. V oblasti, kde je limit stanovený na 80 kilometrov za hodinu, sa vlak rútil až 200-kilometrovou rýchlosťou.

Okrem obetí si nehoda vyžiadala aj 178 zranených, z nich 94 je stále hospitalizovaných. Viac ako 30 ľudí je pritom v kritickom stave a bilancia mŕtvych tak ešte môže stúpnuť. Zranených vo štvrtok navštívil aj samotný španielsky kráľ Juan Carlos a premiér Mariano Rajoy vyhlásil v celej krajine trojdňový štátny smútok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona