Polícia vyšetruje podvod s pôžičkami, hľadajú neznámeho muža

NETKY.SK • 29 Október 2014, 16:07 • 2 min
Polícia vyšetruje podvod s pôžičkami, hľadajú neznámeho muža

BRATISLAVA - Policajti zo Spišskej Novej Vsi vyšetrujú podvod s pôžičkami. Zatiaľ nezistený páchateľ začiatkom marca tohto roka uverejnil na internete inzerát, v ktorom ponúkal pôžičky.

slovakia

left justify in out

Naň odpovedal 28-ročný muž zo Spišskej Novej Vsi, ktorý cez mail požiadal o pôžičku vo výške 6 000 eur. Poškodenému mužovi následne zatelefonovala neznáma osoba, ktorá od neho ešte pred podpisom zmluvy žiadala peniaze. Dokopy poškodený zaplatil vopred 495 eur, išlo o zaplatenie postenia pôžičky a o prvé dve splátky. Sľúbenú pôžičku však nikdy nedostal. O prípade agentúru SITA informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

 

Poistenie pôžičky i prvé dve splátky podvedený muž uhradil na bankový účet. Ako informovala Mésarová, polícia zistila, že majiteľom účtu je mladý Trebišovčan. Ten však uviedol, že účet v banke si zriadil na požiadanie neznámeho muža z Michaloviec, ktorý mu sľúbil, že mu sprostredkuje prácu v zahraničí. Trebišovčan tak mužovi odovzdal všetky podklady k účtu za to, že mu vybaví pracovné povolenie. Neznámy muž sa potom už viac neukázal. Polícia však má kamerový záznam z bankomatu v Sečovciach, kde je zatiaľ neznáma osoba, ktorá v máji tohto roka vybrala po dvakrát z tohto bankomatu peniaze, dokopy 1 100 eur. Peniaze neznáma osoba vybrala z účtu, ktorého majiteľom je spomínaný Trebišovčan. Polícia zatiaľ nevie, kto je osoba vyberajúca z bankomatu. O pomoc preto žiadajú aj verejnosť. Ide o muža, ktorý mal v tom čas oblečené tmavé tričko a následne tmavú mikinu zn. Adidas. Svedkovia, ktorí spoznali neznámeho muža pri bankomate, to môžu ohlásiť na ktoromkoľvek policajnom oddelení alebo na linke 158.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies