Polícia vyšetruje pád lietadla: Hľadá svedkov, ktorí tragédiu zachytili na záznam

NETKY.SK • 17 September 2017, 14:26 • 2 min
Polícia vyšetruje pád lietadla: Hľadá svedkov, ktorí tragédiu zachytili na záznam

BRATISLAVA- Prievidzká polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia a ublíženia na zdraví.

slovakia

left justify in out

V sobotu popoludní sa na Dni otvorených dverí na prievidzkom letisku zrútilo jedno z dvojice lietadiel, ktoré predvádzali ukážky pilotáže. Dvojplošník Čmelák Z - 37C3, ktorý pilotoval 31-ročný Miroslav z Ilavy počas manévru spadol na zem. Ako agentúru SITA informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová, podľa doterajších zistení sa lietadlo dostalo do prudkého stúpania, v dôsledku ktorého mu poklesla rýchlosť.

Pilot zrúteného lietadla po dopade utrpel vážne zranenia, ktorým aj napriek snahe záchranárov podľahol. V lietadle sa v čase udalosti nachádzala aj 23-ročná Jana, ktorá utrpela vážne zranenia a vrtuľníkom prevezená do banskobystrickej nemocnice a 34-ročný Michal, ktorý vyviazol iba s ľahšími zraneniami a bol prevezený sanitkou do bojnickej nemocnice.

Polícia vyšetruje, či bola príčinou tragédie technická porucha alebo zlyhanie ľudského faktora. Zároveň žiada účastníkov podujatia, ktorí disponujú zábermi ukážky pilotáže lietadiel a následného pádu lietadla, aby tieto zábery poskytli prievidzkým kriminalistom.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies