Polícia vyšetruje Miestny úrad Bratislava Nové Mesto

NETKY.SK • 18 September 2013, 13:03 • 2 min
Polícia vyšetruje Miestny úrad Bratislava Nové Mesto

BRATISLAVA - Polícia vyšetruje podozrenie z porušovania povinností pri správe cudzieho majetku na Miestnom úrade bratislavského Nového Mesta.

slovakia

left justify in out

Agentúre SITA informáciu potvrdila bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová a dodala, že polícia o prípade nechce z dôvodu zachovania objektívnosti vyšetrovania konkrétnejšie informovať. Podľa hovorcu bratislavského Nového Mesta Mareka Tettingera sa anonymné udanie týka tohto volebného obdobia a externých dodávateľov služieb pre miestny úrad.

Považanová uviedla ešte v utorok 17. septembra, že v tejto súvislosti začal vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave III trestné stíhanie vo veci zločinu porušovania povinností pri správe cudzieho majetku. Ako uviedol Tettinger, anonymné trestné oznámenie na neznámeho páchateľa nie je prekvapivé, keďže ide už o tretie podobné trestné oznámenie, pričom vo všetkých prípadoch išlo o anonymné udanie. "V oboch predošlých prípadoch už bolo konanie zastavené ako neopodstatnené a nezmyselné," informoval agentúru SITA Tettinger a dodal, že s políciou maximálne spolupracujú. Podľa Tettingera sa anonymné udanie týka tohto volebného obdobia. "Chápeme to ako súčasť predvolebnej kampane a očakávame, že podobné udalosti sa budú len stupňovať," povedal Tettinger a dodal, že toto anonymné udanie považujú za nepravdivé, vykonštruované a účelové. Podľa Tettingera je tiež možné, že ide o reakciu na trestné oznámenie, ktoré podal zamestnanec novomestskej samosprávy vo veci hrubého nátlaku, vydierania a ublíženia na zdraví. "Udanie sa týka externých dodávateľov služieb pre miestny úrad," povedal Tettinger a dodal, že ide napríklad o fotografa, redakčné spracovanie časopisu Hlas Nového Mesta, dodávateľa detských atrakcií na podujatia organizované mestskou časťou a právnika. 

Tettinger zároveň potvrdil, že všetci títo dodávatelia boli vybraní vo verejnom obstarávaní v súlade s platnou legislatívou a niektoré z týchto obstarávaní už skontroloval miestny kontrolór, ktorý konštatoval, že obstarávanie sa uskutočnilo v súlade so zákonom. Všetky zmluvy, objednávky a faktúry vystavené na tieto služby sú zverejnené na internetovej stránke bratislavského Nového Mesta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies