Polícia vyšetruje lesný požiar pri Betlari ako všeobecné ohrozenie

NETKY.SK • 24 Marec 2014, 13:25 • 2 min
Polícia vyšetruje lesný požiar pri Betlari ako všeobecné ohrozenie

BETLIAR - V súvislosti s piatkovým (21.3.) požiarom novozalesneného porastu v lokalite Stádielko pri Betliari v Rožňavskom okrese začal policajný vyšetrovateľ trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia.

slovakia

left justify in out

K zhoreniu zalesnenej plochy došlo na rozlohe najmenej desať hektárov a na lesných porastoch vznikla škoda minimálne 30.000 eur. Informovala o tom dnes polícia.
     

"Po páchateľovi, ktorý spôsobil všeobecné ohrozenie tým, že založil tento rozsiahly požiar, polícia intenzívne pátra," uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Trestná sadzba za prečin všeobecného ohrozenia je dva až päť rokov odňatia slobody.
     

Pri požiari nedošlo k usmrteniu ani k zraneniu osôb. Oheň hasilo cez víkend 80 hasičov z Košického, Prešovského a Banskobystrického kraja, ako aj letka ozbrojených síl z Prešova. Po uhasení požiaru hasiči miesto monitorovali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies