Polícia vyšetruje 250 prívržencov Moslimského bratstva z podozrenia vraždy

NETKY.SK • 18 August 2013, 08:53 • 2 min
Polícia vyšetruje 250 prívržencov Moslimského bratstva z podozrenia vraždy

KÁHIRA - Po piatkových zrážkach medzi stúpencami zosadeného prezidenta Muhamada Mursího a policajtami zatkla polícia viac než tisíc prívržencov Moslimského bratstva.

slovakia

left justify in out

Úrad egyptského prokurátora nariadil vyšetrovanie 250 prívržencov Moslimského bratstva v súvislosti s podozrením z vraždy, pokusu o vraždu a terorizmu. 

Oznámila to v sobotu agentúra Reuters, odvolávajúc sa na miestnu štátnu tlačovú agentúru.

Po piatkových zrážkach medzi stúpencami zosadeného prezidenta Muhamada Mursího a policajtami zatkla polícia viac než tisíc prívržencov Moslimského bratstva. 

Počas protestu islamistov prišlo v ten deň v Egypte o život viac než 170 ľudí.

Pan Ki-mun vyzýva na zastavenie násilia

Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun vyzval v sobotu egyptských demonštrantov a zároveň i tamojšie úrady, aby boli "maximálne zdržanlivé" a bezodkladne prestali eskalovať napätie v krajine, uviedla dnes čínska agentúra Sinchua.


"Generálny tajomník je znepokojený prebiehajúcim vývojom v Egypte - vypuknutím násilných protestov a neprimeraným použitím sily v snahe ich potlačiť," vyhlásil Pan Ki-munov hovorca.

Pan vo svojom vyhlásení ostro odsudzuje útoky na kostoly, nemocnice a iné verejné zariadenia, pričom takéto útoky považuje za neakceptovateľné. "Nech už ide o akýkoľvek pocit krivdy, neexistuje ospravedlnenie pre zničenie infraštruktúry a majetku, ktoré sú tak dôležité pre egyptskú budúcnosť," povedal Pan. 

Zároveň dodal, že každý Egypťan by mal v týchto nebezpečných časoch vnímať ako svoju najvyššiu prioritu snahu zabrániť ďalším stratám na životoch. 

Thajsko evakuuje z Egypta stovky študentov
Thajská vláda dnes plánuje evakuovať z egyptskej Káhiry viac než 600 thajských študentov po tom, čo sa bezpečnostná situácia v Egypte zhoršila a vlna nepokojov si vyžiadala približne 750 životov.

Thajska premiérka Jinglak Šinavatra nariadila evakuáciu v sobotu večer, uviedla dnes agentúra DPA.

"Pôjde o dva nepravidelné lety: dnes večer odletí z Káhiry na palube lietadla spoločnosti Egypt Air 661 študentov najprv do Dubaja a odtiaľ priletia lietadlom spoločnosti Thai Airways International do Bangkoku," oznámilo thajské ministerstvo zahraničných vecí.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona