FOTO Široký vypovedal na polícii viac ako dve hodiny, po ňom prišiel aj jeho syn

NETKY.SK • 7 Máj 2015, 14:03 • 2 min
FOTO Široký vypovedal na polícii viac ako dve hodiny, po ňom prišiel aj jeho syn

BRATISLAVA – Dnes ráno vypovedal na polícii Juraj Široký, podpredseda predstavenstva spoločnosti Váhostav-SK. Na výsluch sa dostavil v sprievode ochrankárov, s prítomnými novinármi nekomunikoval.

slovakia

left justify in out

Polícia vypočúvala Juraja Širokého v budove Prezídia Policajného zboru na Račianskej ulici v Bratislave. Na výsluch prišiel o 09.00 h ráno na aute značky Audi a v sprievode ochranky. 

 

img

 

Špeciálne privilégiá?!

Podľa portálu noviny.sk mal do budovy vojsť bez akejkoľvek osobnej kontroly či kontroly dokladov. Ulicu, na ktorej sa budova prezídia nachádza, strážili traja muži v oblekoch a tmavých okuliaroch.

 

"Ing. Juraj Široký pri príchode na políciu neporušil žiaden zákon, ani nemal žiadnu výhodu. Na pána Širokého čakal vyšetrovateľ, išiel vypovedať ako svedok, nie ako podozrivý,"  povedala pre TV JOJ hovorkyňa Juraja Širokého Michaela Kováčik Grendelová a dodala: "Riadne ho na základe splnomocnenia legitimoval tesne pred príchodom na policajnú stanicu jeho advokát. Nakoľko je pán Široký verejne známa osoba, nepredpokladáme, že by boli pochybnosti o jeho totožnosti."

 

img

 

Odchod po viac ako dvoch hodinách

Juraj Široký opustil policajnú stanicu na Račianskej ulici v Bratislave po takmer dva a pol hodinovom výsluchu. S novinármi vôbec nekomunikoval. Podľa TV JOJ sa vyšetrovatelia mali zaujímať o to, ako sa do Váhostavu dostali milióny z cyperskej firmy. 

 

"Potvrdzujeme, že pán Široký bol na polícii, poskytol súčinnosť Policajnému zboru, zodpovedal na otázky, ktoré mu vyšetrovatelia kládli," uviedla Michaela Kováčik Grendelová krátko po výsluchu Juraja Širokého. Bližšie sa však vyjadriť nechcela. "Nebudeme mariť policajné vyšetrovanie, takže treba sa obrátiť priamo na políciu," doplnila.

 

img

 

Juraj Široký podľa nej nemá žiaden problém komunikovať s médiami aj priamo. "Vyjadrí sa vtedy, keď dostane povolenie od svojho obchodného partnera, pretože ak by sa vyjadril skôr, tak by to bolo porušenie obchodného tajomstva," vysvetlila. Meno obchodného partnera však uviesť odmietla.

 

Na výsluch na polícii sa o 13.00 h dostavil aj Juraj Široký mladší, syn podpredsedu predstavenstva spoločnosti Váhostav-SK Juraja Širokého. Sprevádzali ho ochrankári a na otázky novinárov nereagoval.

 

img

 

O tom, že polícia by mala v súvislosti s Váhostavom-SK vypočuť aj podnikateľa Juraja Širokého, hovoril policajný prezident Tibor Gašpar koncom apríla. "Bude povinnosťou polície vypočúvať osoby a pokiaľ sa pýtate na túto osobu, myslím, že bola v tom období členom predstavenstva. Určite budú asi vypočutí všetci členovia predstavenstva," konštatoval.

 

Dňa 22. apríla tohto roka uskutočnila polícia v spoločnosti Váhostav-SK v Bratislave a Žiline raziu, pri ktorej strážcovia zákona zaistili kompletné účtovníctvo Váhostavu-SK za niekoľko uplynulých rokov, ako aj kompletnú dokumentáciu súvisiacu s aktuálnym procesom reštrukturalizácie.

 

Národná kriminálna agentúra v súčasnosti vedie trestné stíhanie pre poškodzovanie veriteľa pri reštrukturalizácii Váhostavu a vyšetruje aj ďalšie možné trestné činy v tomto procese, resp. v hospodárení spoločnosti. Súčasný generálny riaditeľ Váhostavu Marián Moravčík do roku 2011 zastupoval firmu Lomark, s. r. o., ktorá sa dostala do veriteľského výboru Váhostavu a jej vlastníkom je firma Oldbury Consultants Limited so sídlom v Londýne. Váhostavu poskytli peniaze viaceré schránkové firmy s neznámymi vlastníkmi. 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona