Polícia vypátrala umelca, ktorý dal do Central Parku Trumpov náhrobný kameň

NETKY.SK • 10 Máj 2016, 18:10 • 2 min
Polícia vypátrala umelca, ktorý dal do Central Parku Trumpov náhrobný kameň

NEW YORK - Náhrobný kameň nesúci meno republikánskeho prezidentského kandidáta Donalda Trumpa, ktorý sa nedávno objavil v newyorskom Central Parku, tam údajne umiestnil umelec z Brooklynu. Napísali to dnes noviny The New York Times.

slovakia

left justify in out

Na kameni bolo Trumpovo meno, rok narodenia (1946) a epitaf "Naučil Ameriku opäť nenávidieť". V Central Parku sa náhrobný kameň záhadne objavil 27. marca, kým ho zamestnanci parku neodstránili.


Polícia vypátrala predajcu náhrobku, ktorý jej dal meno zákazníka a mal tiež záznam z bezpečnostnej kamery, na ktorom si ho zákazník nakladal do nákladného auta. Podľa denníka polícia identifikovala muža ako Briana Whitelyho. Na žiadosť agentúry AP, či sa môže ku kauze vyjadriť, Whitely nereagoval.


V rozhovore, ktorý umelec - vtedy ešte nemenovaný - poskytol 30. marca uvedeným novinám, povedal, že chcel republikánskemu prezidentskému kandidátovi pripomenúť, "aký odkaz zanecháva".

 

 

Someone placed an actual Trump tombstone in Central Park

Fotka uverejnená používateľom Sachin RB (@sachinrb),


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies