Polícia vypátrala sedem osôb a päť dala do výkonu trestu

NETKY.SK • 3 Apríl 2015, 15:11 • 2 min
Polícia vypátrala sedem osôb a päť dala do výkonu trestu

MICHALOVCE - O výsledkoch celokrajskej pátracej akcie 100 dnes na tlačovej besede v Michalovciach informoval riaditeľ košickej krajskej polície Juraj Leško. Ako uviedol, akcia prebehla včera dopoludnia vo všetkých okresoch Košického kraja a bolo do nej zapojených 139 policajtov, no neboli medzi nimi tzv. kukláči.

slovakia

left justify in out

„Akcia bola zámerne vykonaná v období, kedy sa pred sviatkami vracajú domov aj ľudia, ktorí sa tam bežne nezdržiavajú. Policajti pátrali v 46 lokalitách, o ktorých sme mali informácie, že sa tu môžu zdržiavať osoby, po ktorých je vyhlásené pátranie. Policajti vypátrali sedem osôb, z ktorých päť bolo hneď odovzdaných do výkonu odňatia trestu slobody. Ďalších päť bolo predvedených na základný útvar polície,“ informoval Leško. Zdôraznil, že pri pátracej akcii počas celej akcie nebol nikto zranený. Doposiaľ nebola nikým podaná žiadna sťažnosť ani trestné oznámenie na postup polície. Iba v prípade Kapušianskych Kľačian boli voči dvom osobám boli použité donucovacie prostriedky, no ani u nich neboli nijaké zranenia a boli prevezené na obvodné oddelenie polície. Po vznesení obvinenia z priestupku boli zadržaní prepustení. Z akcie v Kľačanoch má polícia aj videozáznam.


Uviedol, že o pátracej akcii informujú preto, lebo dnes popoludní sa má vo Vrbnici konať tlačová beseda istej politickej strany na tému brutálny zásah polície v okrese Michalovce voči Rómom. Doložil, že polícia má informáciu o tom, že organizovaným spôsobom boli včera do michalovskej nemocnice privážané osoby z lokalít, kde v okrese prebiehala pátracia akcia.


„Ohradzujem sa voči takým slovám, že šlo o brutálny zásah polície, je to nezmysel, ktorý chce niekto použiť voči polícii. Vo Vrbnici voči osobám neboli použité žiadne donucovacie prostriedky a na mieste zásahu bol prítomný aj starosta. Som zásadne proti tomu, aby zásah polície bol zneužívaný na politický boj,“ povedal Leško. Zdá sa, že jedna politická strana takýmto spôsobom – spochybňovaním práce polície, ju chce znevážiť a vytĺkať z toho politický kapitál.


Leško zdôraznil, že ak majú dotknuté osoby dojem, že bol porušený zákon, môžu podať podnet na prešetrenie na inšpekciu ministerstva vnútra, alebo podať trestné oznámenie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies