Polícia vypátrala podvodníkov, ktorí obrali dôchodkyňu o stovky eur

NETKY.SK • 17 Február 2017, 15:23 • 2 min
Polícia vypátrala podvodníkov, ktorí obrali dôchodkyňu o stovky eur

STARÁ HUTA - Polícia vypátrala osoby, ktoré ešte vlani v októbri podviedli 70-ročnú dôchodkyňu z obce Stará Huta v okrese Detva a obrali ju o 400 eur.

slovakia

left justify in out

Na základe výsledkov vyšetrovania polícia obvinila 25-ročnú ženu z Lučenca a 35-ročného muža z Vidinej z prečinu podvodu a zo zločinu porušovania domovej slobody.

 

Ako dnes TASR informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, oboch zadržali vo štvrtok 16. februára a po vykonaní procesných úkonov ich vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na návrh na ich vzatie do väzby. "V prípade dokázania viny môžu byť potrestaní odňatím slobody na tri až osem rokov," pripomenula.

 

Obvinený muž mal 17. októbra 2016, v čase medzi 22.00 až 23.00 h zatelefonovať dôchodkyni. Oslovil ju „starká", pričom poškodená si podľa hlasu myslela, že je to jej vnuk. "Povedal jej, že mal dopravnú nehodu, pri ktorej zranil dieťa. Teraz sú všetci v nemocnici a s rodičmi dieťaťa sa dohodol, že nebudú volať políciu, ak im dá peniaze," opísala prípad hovorkyňa.

 

Pre peniaze mali prísť rodičia zraneného dieťaťa a s poškodenou sa mali stretnúť pri kostole. Následne sa s údajnými rodičmi zraneného dieťaťa žena stretla a potom spoločne išli k nej domov. Tam im odovzdala 400 eur, po čom muž a žena z domu odišli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies