Polícia vylúčila možnosť teroristického útoku na Hviezdoslavovom námestí

NETKY.SK • 9 Október 2017, 16:27 • 2 min
Polícia vylúčila možnosť teroristického útoku na Hviezdoslavovom námestí

BRATISLAVA – Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave vylúčilo možnosť teroristického útoku v súvislosti s incidentom, ktorý sa stal v noci na sobotu (7.10.) na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Obvinený 37-ročný občan SR pôvodom z Indie mal nožom napadnúť dvoch mužov - 37-ročný Bratislavčan zraneniam na mieste podľahol, 33-ročného Ukrajinca previezli do nemocnice. Uviedol to dnes na tlačovej konferencii v Bratislave prezident PZ Tibor Gašpar.

 

"Podobné typy útokov sa dejú na mesačnej báze v Európe. Útoky nožom sú niečo podobné ako tie motorovými vozidlami. Musím poznamenať, že to nebolo motivované terorizmom. Radi by sme vylúčili nepravdivé informácie, že tajíme nejaké informácie," povedal Gašpar. Zároveň vylúčil, že išlo o islamistu, nelegálneho migranta alebo že sa voči obvinenému vedie azylové konanie. Podotkol, že ide o kresťana, ktorý sa oženil so Slovenkou v roku 2008 a v roku 2015 mu bolo udelené štátne občianstvo SR.

 

Prvé hlásenie prípadu polícia zaznamenala o 02.15 h. Podľa slov Gašpara už po 45 minútach bola zadržaná podozrivá osoba. "Polícia koná v rámci takýchto prípadov rovnako bez ohľadu na to, akej národnosti sú," poznamenal prezident PZ. Zároveň doplnil, že dve osoby boli pod vplyvom alkoholu.

 

Najskôr došlo medzi mužmi k ústnej nezhode, neskôr k fyzickému útoku. Riaditeľ Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave Csaba Faragó potvrdil, že páchateľ bol pod vplyvom alkoholu s výškou 1,1 promile. "Obvinený nepoprel, že bol na mieste činu. Ďalšie informácie sú predmetom vyšetrovania," povedala vyšetrovateľka prvého oddelenia vyšetrovania odboru kriminálnej polície KR PZ v Bratislave Ľubica Bojarová. V prípade preukázania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov.

 

Faragó uviedol, že bezpečnosť v Bratislave a celkovo aj na Slovensku je dostatočná. "Reagujeme na súčasnú situáciu vo svete a prijali sme viaceré opatrenia na zvýšenie ochrany obyvateľov. Slovensko môžeme hodnotiť ako bezpečnú krajinu," povedal Gašpar s tým, že špeciálne sa polícia zameriava predovšetkým na športové a spoločenské udalosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies