Polícia vykonala raziu v sídle DFB pre podozrenie z daňových únikov

NETKY.SK • 3 November 2015, 11:02 • 2 min
Polícia vykonala raziu v sídle DFB pre podozrenie z daňových únikov

BERLÍN - Príslušníci polície v utorňajších ranných hodinách prehľadali sídlo Nemeckého futbalového zväzu (DFB), ktorého funkcionári čelia podozreniam z daňových únikov a kupovania hlasov pri kandidatúre MS 2006.

slovakia

left justify in out

Denník Bild pridal informáciu, že polícia okrem frankfurtského sídla zväzu vykonala raziu aj v dome súčasného prezidenta DFB Wolfganga Niersbacha. Policajti tiež navštívili miesto bydliska jeho predchodcu vo funkcii Thea Zwanzigera.

 

Policajná akcia prebehla v dôsledku podozrení, podľa ktorých mal nemeckej kandidatúre na usporiadanie futbalových majstrovstiev sveta v roku 2006 pomôcť tajný fond v hodnote 10,3 milióna švajčiarskych frankov.

 

Fond vraj použili na poistenie hlasov od štyroch delegátov z Ázie. Peniaze mali prísť od zástupcu firmy Adidas Roberta Louisa-Dreyfusa a vedeli o tom aj vtedajší šéf kandidatúry Franz Beckenbauer a Niersbach.

 

Nemecký futbalový zväz (DFB) neskôr v oficiálnom stanovisku uviedol, že s vyšetrovateľmi spolupracuje. "DFB plne podporuje vyšetrovanie frankfurtskej prokuratúry. Zväz prisľúbil úplnú kooperáciu s vyšetrovateľmi v snahe vyjasniť obvinenia," píše sa vo vyhlásení DFB.

 

Zväz priznal, že počas razie polícia zabavila viacero dokumentov, organizácia ako taká ale nie je v kauze v pozícii podozrivého subjektu. Podozreniu čelia jednotlivé osoby - prezident DFB Niersbach, jeho predchodca Zwanziger i niekdajší generálny sekretár zväzu Horst R. Schmidt v súvislosti s "mimoriadne závažným prípadom krátenia dane." Ten sa týka platby 6,7 milióna eur v roku 2005 z účtu organizačného výboru MS 2006 v Nemecku v prospech FIFA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona