Polícia vykonala razie pre podvody s pandemickými dotáciami

NETKY.SK • 31 Máj 2022, 17:13 • 2 min
Polícia vykonala razie pre podvody s pandemickými dotáciami

BERLÍN - Nemecká polícia vykonala v utorok razie v štyroch spolkových krajinách na severe krajiny. Dôvodom boli podozrenia z miliónových podvodov pri podávaní žiadostí o finančnú pomoc počas pandémie koronavírusu. TASR prevzala správu z agentúry DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa údajov polície sú podozrivými piati muži vo veku 26-62 rokov, ktorí údajne požiadali úrady o pandemické dotácie vo výške zhruba 26 miliónov eur, a to na vlastné účely, ako aj pre firmy, pričom zámerne použili klamlivé informácie.

 

Koľko peňazí im bolo skutočne vyplatených, nateraz nie je známe. Podľa vyšetrovateľov však ide o niekoľko miliónov eur.

 

img

 

„Existuje podozrenie, že ide pravdepodobne o zločineckú sieť," povedal hovorca polície v meste Osnabrück Marco Ellermann.

 

Polícia a vyšetrovatelia prehľadali 25 objektov v Dolnom Sasku, Severnom Porýní-Vestfálsku, Šlezvicku-Holštajnsku a Hamburgu. Okrem súkromných bytov a firiem sa terčom razií stala aj súkromná športová hala v dolnosaskom meste Wiesmoor. Podľa správ miestnych médií išlo totiž o sídlo poradenskej spoločnosti, na ktorej prevádzkovateľa sa sústreďuje hlavná pozornosť vyšetrovateľov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona