Polícia vykonala kontroly na odhalenie nelegálnej migrácie v rámci územia SR

NETKY.SK • 4 Február 2015, 11:32 • 2 min
Polícia vykonala kontroly na odhalenie nelegálnej migrácie v rámci územia SR

BRATISLAVA - Posledné dva januárové dni uskutočnila slovenská polícia rozsiahle kontroly na odhalenie nelegálnej migrácie v rámci územia SR, keď sa do akcie zapojilo takmer 400 príslušníkov polície - poriadkoví, dopravní, železniční policajti a príslušníci hraničnej a cudzineckej polície.

slovakia

left justify in out

Súčinnosť pri kontrolách poskytli aj zamestnanci Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny i príslušníci Colného úradu. "Policajti skontrolovali 1277 rôznych objektov, medzi nimi ubytovacie zariadenia, stavby, verejné priestranstvá, ale aj vlaky, autobusy a stanice, kontrole podrobili tiež osobné i nákladné vozidlá. Zistili 94 rôznych priestupkov a 19 správnych deliktov. Tie sa týkali prevažne porušenia povinností ubytovateľa, kde je možné uložiť pokuty až do výšky 3300 eur. Policajti zaistili 19 cudzincov, ktorí sa vlakom chceli dostať na územie Slovenska z Maďarska, kde sú žiadateľmi o azyl. Z tohto dôvodu budú opäť vrátení do Maďarska. Ďalších 29 osôb predviedli na policajné útvary a šesť osôb zadržali pre podozrenie z nelegálnej práce," informovala dnes TASR hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR Denisa Baloghová.
      

Celková nelegálna migrácia na území Slovenskej republiky v roku 2014 v porovnaní s rokom 2013 vzrástla o 19,5 percenta. "Nárast počtu zadržaných nelegálnych migrantov evidujeme najmä v oblasti nelegálnych pobytov. Najvyššou mierou k nárastu prispeli štátni príslušníci Kosova, Sýrie, Afganistanu, Iránu a Palestíny, ktorí v druhej polovici minulého roka začali vo zvýšenej miere vstupovať na územie Slovenska z Maďarska," dodala hovorkyňa Baloghová.
      

Na zamedzenie sekundárnej migrácie cudzincov ako aj v súvislosti s plnením úloh v oblasti realizácie kompenzačných opatrení na zabezpečenie kontroly nelegálnej migrácie, bude polícia aj v budúcnosti realizovať podobné preventívne celoslovenské akcie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies