Polícia vykoná v Nitrianskom kraji osobitnú dopravnú kontrolu

NETKY.SK • 26 Jún 2017, 09:29 • 2 min
Polícia vykoná v Nitrianskom kraji osobitnú dopravnú kontrolu

LEVICE - Cieľom celoslovenskej osobitnej dopravnej kontroly, ktorú polícia vykoná oddnes do 2. júla, je pozitívne ovplyvnenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. V rámci Nitrianskeho kraja sa uskutoční v okresoch Levice, Nové Zámky, Komárno, Nitra, Šaľa a Topoľčany. TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej uviedla, policajti budú dokumentovať tie porušenia pravidiel cestnej premávky, ktoré sú na základe analýz dopravnej nehodovosti hlavnými príčinami dopravných nehôd. Ide najmä o rýchlosť jazdy, porušenie základných povinností vodiča, nesprávne predchádzanie a nedanie prednosti v jazde.

 

Policajti vykonajú osobitnú kontrolu zameranú na dodržiavanie povinností držiteľa vozidla s využitím inštitútu objektívnej zodpovednosti.

 

Ako doplnila hovorkyňa, v rámci nej nemusia byť vodiči pri porušení zákona o cestnej premávke zastavení priamo na ceste, ale polícia rozhodnutie o uložení sankcie za spáchaný správny delikt pošle držiteľovi vozidla poštou.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies