Polícia vybaví pred voľbami občianske preukazy skôr

NETKY.SK • 2 Marec 2016, 16:53 • 2 min
Polícia vybaví pred voľbami občianske preukazy skôr

BRATISLAVA - Policajné prezídium upozorňuje všetkých voličov, že pri vybavovaní nového občianskeho preukazu krátko pred sobotňajšími voľbami do Národnej rady SR im vyjdú v ústrety.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl, prezídium zabezpečí rýchlu výrobu a distribúciu všetkých občianskych preukazov, o ktoré občania požiadajú do štvrtka 3. marca do 10:00. Žiadateľom občianske preukazy vydajú už na nasledujúci deň, v piatok 4. marca.


Voliči by si mali vo vlastnom záujme ešte pred voľbami skontrolovať, či majú platný občiansky preukaz. Ak požiadali o vydanie nového občianskeho preukazu a v deň volieb ho ešte nebudú mať, stačí, ak okrskovej volebnej komisii predložia žiadosť o vydanie občianskeho preukazu z polície. Občiansky preukaz sa nedá nahradiť pasom, informovala vo februári agentúru SITA zapisovateľka Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán a riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán sekcie verejnej správy Ministerstva vnútra SR Eva Chmelová. V občianskom preukaze je vyznačené miesto trvalého bydliska, podľa ktorého sú voliči uvedení na voličských zoznamoch. Občiansky preukaz potrebujú aj tí, čo požiadali o vydanie hlasovacieho preukazu, s ktorým môžu hlasovať v ľubovoľnej volebnej miestnosti. V takom prípade ich obec, v ktorej majú trvalý pobyt, vyčiarkla zo zoznamu voličov a do zoznamu voličov ich dopíšu tam, kde budú hlasovať.


Voľby do NR SR sa uskutočnia v sobotu 5. marca od 07:00 do 22:00. Ak si to vyžiadajú miestne podmienky, môžu sa volebné miestnosti otvoriť skôr. O priazeň približne 4,428 milióna voličov sa uchádza 22 politických subjektov. Voľby riadi Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán, ktorá v nedeľu 6. marca zverejní výsledky volieb.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies