Polícia vtrhla do Navaľného volebnej kancelárie, zhabali dve tony materiálov!

NETKY.SK • 14 August 2013, 16:53 • 2 min
Polícia vtrhla do Navaľného volebnej kancelárie, zhabali dve tony materiálov!

MOSKVA - Ruská polícia uskutočnila v stredu raziu v sídle volebného tímu opozičného aktivistu Alexeja Navaľného, ktorý chce kandidovať za starostu Moskvy. Zhabala pritom rôzne materiály, ktoré mali údajne "ilegálny" charakter.

slovakia

left justify in out

Navaľného poradkyňa však tvrdí, že kanceláriu jej šéf nevyužíval na svoju kampaň. "Bol to len súkromný byt niektorých aktivistov," uviedla Anna Vedutová, ktorú citoval spravodajský portál BBC. Podľa tlačovej agentúry RIA Novosti pri akcii zaistili "dve tony" publikácií, čo je údajne oveľa viac, ako deklaroval Navaľný. Podľa ruského volebného zákona musí kandidát nahlásiť presný počet letákov a plagátov, ktoré plánuje pri kampani použiť.

Tridsaťsedemročný aktivista má kandidovať vo voľbách naplánovaných na 8. septembra proti vládnemu kandidátovi, súčasnému moskovskému starostovi Sergejovi Sobjaninovi. Súd v meste Kirov uznal v júli Navaľného vinným zo sprenevery, ktorej sa mal dopustiť v roku 2009, keď bol poradcom guvernéra Kirovskej oblasti v súvislosti s nepovoleným predajom dreva, čím údajne štátu spôsobil škodu vo výške 16 miliónov rubľov (388-tisíc eur). Dostal trest päť rokov vo väzení, následne ho však prepustili až do ukončenia odvolacieho procesu. 

Navaľný, jeden z najcharizmatickejších ruských opozičných lídrov, už strávil dva 15-dňové tresty vo väzení za organizovanie protestov proti prezidentovi Vladimirovi Putinovi. Na svojom blogu často zverejňuje podozrenia z korupčného správania sa najvyšších ruských predstaviteľov a je preto tŕňom v oku viacerých z nich.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies