Polícia vrátila zhabaný server Matovičovej firme

NETKY.SK • 13 August 2015, 11:27 • 2 min
Polícia vrátila zhabaný server Matovičovej firme

BRATISLAVA – Polícia vrátila zhabaný server rodinnej firme regionPRESS lídra hnutia OĽaNO Igora Matoviča. Potvrdil to Matovič na dnešnej tlačovej konferencii v parlamente.

slovakia

left justify in out

Informoval, že server doniesol vyšetrovateľ v stredu (12.8.) večer. Vrátené neboli dva pevné disky, na ktorých má firma, oficiálne napísaná na manželku politika, mzdové podklady.

 

Zamestnanci regionPRESS tak nebudú môcť dostať výplaty v riadnom termíne, ktorým je piatok, uviedol Matovič. Národná kriminálna agentúra (NAKA) podľa neho prisľúbila, že disky vráti v piatok (14.8). Matovič vyjadril počudovanie nad tým, že kopírovanie údajov bude trvať takto dlho.

 

Do centrály rodinnej firmy Matoviča v Trnave prišla v stredu Národná kriminálna agentúra (NAKA). Hovorca policajného prezídia Michal Slivka informoval, že k razii došlo, lebo konateľ vydavateľstva opakovane neuposlúchol výzvy na vydanie dokumentov dôležitých pre trestné konanie.

 

Matovič dnes polícii tiež vytkol, že si z počítačov jeho rodinnej firmy kopírovala celý obsah diskov a nie len údaje týkajúce sa účtovníctva. To mu podľa jeho slov potvrdili pracovníci IT spoločnosti, ktorých zavolal.

 

„Jednoznačne konajú nad rámec príkazu prokurátora a snažia sa urobiť čokoľvek, aby našli niečo, čo môžu proti nám použiť,“ vyhlásil Matovič. Vyjadril tiež údiv, prečo sa prípadom zaoberá NAKA, ktorá má v náplni iba vyšetrovanie najväčších daňových únikov.

 

 

 
Igor Matovič - celá pravda o razii a všetkých kauzách OĽaNO

Pravda nielen o dnešnej razii vo firme RegionPress, ale aj o ďalších "kauzách" Igora Matoviča a hnutia Obyčajných ľudí. Pozrite si v priamom prenose ako fungujú chápadlá chobotnice, ktorá škrtí tento štát a spolu s ním každého, kto sa odváži spochybniť pravidlá hry. Nás ale nezlomia, aj keby mali v rukách všetku moc v štáte.

Posted by Obyčajní Ľudia a nezávislé osobnosti on Wednesday, August 12, 2015

 

„Obávam sa, že keď sa vyšetrovatelia NAKA sústredia na takéto veci, neostane im čas na dôležitejšie,“ doplnil.

 

Zásah súvisí s kauzou nahrávky medzi Matovičom a predsedom strany Sieť Radoslavom Procházkom. Témou ich rozhovoru mala byť inzercia bez bločka ohľadom prezidentskej kampane Procházku. Potrebné dokumenty si polícia mala vyžiadať od oboch strán nahrávky – teda od Procházku aj od rodinnej firmy Matovičovcov. Procházka svoju dokumentáciu k prezidentskej kampani polícii odovzdal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies