Polícia vo Fergusone zatkla v druhú, pokojnejšiu noc 44 ľudí

NETKY.SK • 26 November 2014, 10:14 • 2 min
Polícia vo Fergusone zatkla v druhú, pokojnejšiu noc 44 ľudí

FERGUSON - Polícia v americkom Fergusone dnes vyhnala protestujúcich z ulíc a zatkla 44 ľudí počas druhej, pokojnejšej noci demonštrácií, ktoré vypukli po tom, čo sa veľká porota rozhodla neobžalovať belošského policajta Darrena Wilsona zo zastrelenia neozbrojeného černošského tínedžera Michaela Browna z augusta tohto roka.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom polícia Fergusonu, predmestia St. Louis v americkom štáte Missouri, na ktorej vyhlásenie sa odvolali svetové tlačové agentúry.

 

 

Pre porovnanie, v noci na utorok bolo zatknutých 61 ľudí. Rozhnevané davy sa dopúšťali podpaľačstva, rabovania, vandalstva a občas prepukala streľba, na ktorú polícia reagovala salvami slzotvorného plynu a dymovými granátmi. Policajti museli hasiť i podpálené policajné auto a výtržníkom sa podarilo poškodiť niekoľko priečelí obchodov.

 

 

Protesty sa v utorok konali aj v ďalších mestách v USA - priamo v St. Louis, New Yorku, Washingtone, Chicagu, Seattli, Los Angeles či Philadelphii.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona