Polícia vedela o výhražných videách kalifornského vraha

NETKY.SK • 30 Máj 2014, 12:22 • 2 min
Polícia vedela o výhražných videách kalifornského vraha

SANTA BARBARA - Americkí policajti už dávnejšie vedeli o výhražných videách zverejnených na internete Elliotom Rodgerom, ktorý neskôr nepriame hrozby naplnil a minulý týždeň zabil šiestich ľudí a následne aj sám seba.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z najnovších informácií zverejnených miestnymi úradmi. Policajti Rodgera navštívili ešte koncom apríla po podozreniach, že trpí duševnou poruchou nebezpečnou pre spoločnosť. Pýtali sa ho aj na videá zverejnené na portáli YouTube, sami si ich však nepozreli. "Šerifovi zástupcovia usúdili, že Rodger nebol bezprostrednou hrozbou pre seba a ostatných a nemajú dôvod nariadiť jeho nedobrovoľnú hospitalizáciu na psychiatrii," uviedla polícia v kalifornskej Santa Barbare.

 

Dvadsaťdvaročný syn známeho hollywoodskeho filmára Petera Rodgera vraždil v sobotu v meste Santa Barbara. Incident sa stal v blízkosti študentského areálu Kalifornskej univerzity v Santa Barbare. Mladík najskôr vo svojom apartmáne na smrť dobodal troch ľudí, následne si to svojím luxusným autom značky BMW namieril do predmestia Isla Vista a zastrelil tam ďalších troch ľudí. S vozidlom krátko na to havaroval a následne sa zastrelil. Rodger na zverejnených videách vyjadruje svoju frustráciu z odmietania ženami a vyhráža sa odplatou "celej spoločnosti".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies