Polícia varuje fanúšikov Newcastlu: "Di Cania neprovokujte!"

NETKY.SK • 11 Apríl 2013, 17:09 • 2 min
Polícia varuje fanúšikov Newcastlu: "Di Cania neprovokujte!"

LONDÝN - Britská polícia v predtuche nepríjemností vystríha fanúšikov futbalových Newcastle United, aby počas nedeľňajšieho stretnutia najvyššej domácej súťaže so Sunderlandom neprovokovali trénera hostí Paola Di Cania nacistickým pozdravom.

slovakia

left justify in out

Taliansky kouč sa v minulosti netajil svojimi ultrapravicovými názormi, v roku 2005 ho ešte ako hráča Lazia Rím potrestali za "hajlovanie". Jeho angažovanie spustilo v Anglicku veľkú diskusiu, bývalý minister zahraničných vecí David Miliband dokonca na protest vystúpil zo správnej rady Sunderlandu. Di Canio v reakcii vyhlásil, že nie je stúpencom fašistickej ideológie.

"Urážlivé gestá, najmä tie s rasistickým podtextom, nebudeme v žiadnom prípade akceptovať a zasiahneme proti každému, kto sa bude takto správať," povedal náčelník polície v grófstve Northumbria Steve Neill a pripomenul, že po stretnutí bude nasledovať starostlivá analýza záznamov priemyselných kamier na štadióne St James' Park.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona