Polícia varovala fanúšikov Tottenhamu a West Hamu

NETKY.SK • 3 Október 2013, 20:09 • 2 min
Polícia varovala fanúšikov Tottenhamu a West Hamu

LONDÝN - Britská polícia varovala fanúšikov futbalových klubov Tottenham Hotspur a West Ham United, že v prípade skandovania slova "Yid" počas nedeľňajšieho vzájomneho zápasu týchto londýnskych rivalov v 7. kole Premier League ich môžu poriadkové sily zatknúť. Fanúšikovia Tottenhamu tak samých seba s nadhľadom už roky nazývajú, termín však má aj v súvislosti s tradičným židovským vedením "kohútov" pejoratívny podtext.

slovakia

left justify in out

V novembri minulého roka začala polícia vyšetrovanie v súvislosti s údajným skandovaním mena Adolfa Hitlera a napodobňovaním zvukov plynových komôr z nacistických vyhladzovacích táborov počas vzájomného duelu týchto dvoch klubov z britskej metropoly. Polícia dvoch fanúšikov napomenula, jeden z nich dostal doživotný zákaz vstupu na štadión West Hamu United.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona