Polícia v Žiline pripravená zakročiť aj na štadióne

NETKY.SK • 10 September 2013, 16:44 • 2 min
Polícia v Žiline pripravená zakročiť aj na štadióne

ŽILINA - Polícia považuje utorňajší večerný futbalový zápas medzi Slovenskom s Bosnou a Hercegovinou v Žiline (20.15) v rámci európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2014 za rizikový aj preto, že Slovenský futbalový zväz nezvládol sektorový predaj lístkov. Podľa policajného prezidenta Tibora Gašpara policajné zložky, ktoré sa do Žiliny presunuli zo všetkých krajských riaditeľstiev, budú pripravené zakročiť aj na štadióne.

slovakia

left justify in out

"Priamo na štadióne nebudú pôsobiť príslušníci policajného zboru, podľa zákona zabezpečuje bezpečný priebeh podujatia usporiadateľská služba. Budeme však pripravení zakročiť v každom okamihu, pokiaľ nebude usporiadateľská služba zvládať bezpečnosť na štadióne. Ale vzhľadom na doterajší vývoj predpokladám, že by k tomu vôbec nemuselo dôjsť,“ povedal na mimoriadnej tlačovej besede v Žiline prezident Policajného zboru SR Tibor Gašpar.

Polícia pre rizikovosť zápasu tiež upozornila Slovenský futbalový zväz, aby zvýšil pôvodne plánované počty usporiadateľskej služby. "Počas príprav na tento futbalový zápas sme zistili, že nebol dodržaný zákon. To porušenie spočíva v tom, že sa predali lístky nie sektorovým spôsobom, a teda hľadisko bude v istej časti zmiešané, čo je podľa nás rizikový faktor tohto podujatia. Preto sme niekoľkokrát požiadali usporiadateľa, aby sám zvýšil počty usporiadateľskej služby,“ povedal Gašpar.

Napriek tomu, že časť fanúšikov Bosny dorazila na Slovensko už v pondelok, žiadne väčšie výtržnosti polícia nezaznamenala. Bosniaci nocovali nielen v Žiline, ale najmä v Bratislave a tiež v Banskej Bystrici. "Monitorujeme všetky trasy, ktorými sa presúvajú priaznivci hosťujúceho družstva, máme informácie už od hraničných priechodov s Maďarskom, Rakúskom, Českom a Poľskom o kapacitách, prípadne o stavoch, v akých prichádzajú priaznivci hosťujúceho klubu na územie Slovenskej republiky. Časť týchto priaznivcov už v pondelok nocovala na území Slovenskej republiky a zatiaľ musím konštatovať, že sme nezaznamenali žiadne vážnejšie narušenie verejného poriadku a všetko prebieha v súlade so zákonmi Slovenskej republiky," dodal policajný prezident s tým, že už na vstupe do Maďarska boli nejakí fanúšikovia vyložení z autobusov, lebo pricestovali v podnapitom stave.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies