Polícia v Turecku zadržala 12 osôb podozrivých z napojenia na Islamský štát

NETKY.SK • 5 Marec 2018, 08:55 • 2 min
Polícia v Turecku zadržala 12 osôb podozrivých z napojenia na Islamský štát

ANKARA - Turecké úrady zadržali v pondelok v metropole Ankara 12 osôb podozrivých z napojenia na extrémistickú organizáciu Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Po ďalších ôsmich podozrivých pátrajú.

 

Podľa vyhlásenia prokuratúry v Ankare všetky zadržané osoby sú cudzinci. Ich národnosti však prokuratúra nezverejnila. Všetci sa údajne podieľali na nábore nových bojovníkov pre Islamský štát a boli v kontakte s ľuďmi v "oblastiach konfliktov".

 

Operácia tureckej polície sa uskutočnila po tom, čo v dôsledku bližšie nešpecifikovanej hrozby teroristického útoku zostalo v pondelok zatvorené americké veľvyslanectvo v Ankare.

 

Spojené štáty prostredníctvom webovej stránky veľvyslanectva v Ankare vyzývajú svojich občanov, aby sa tejto ambasáde vyhýbali. Taktiež by sa nemali zúčastňovať podujatí s väčším počtom ľudí. Veľvyslanectvo zároveň vyzvalo Američanov v Turecku, aby sa správali nenápadne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona