Polícia v Taliansku objavila vo vilách na pobreží Kampánie 37 odcudzených obrazov

NETKY.SK • 13 Marec 2018, 23:29 • 2 min
Polícia v Taliansku objavila vo vilách na pobreží Kampánie 37 odcudzených obrazov

RÍM - Dovedna 37 obrazov odcudzených z kostolov i súkromných zbierok sa podarilo talianskej polícii objaviť vo viacerých luxusných vilách na pobreží regiónu Kampánia.

slovakia

left justify in out

Polícia v utorok informovala, že medzi nájdenými dielami je obraz vychýreného talianskeho barokového maliara Guida Reniho aj päť oltárnych obrazov zo 17. a 18. storočia. Tie boli ukradnuté z kostolov v okolí mesta L'Aquila, ktoré vážne poškodilo zemetrasenie.

 

Zločinecká skupina podľa vyhlásenia polície odcudzila umelecké diela a neskôr ich použila na výzdobu luxusných sídel na pobreží Kampánie. Tie chcela takýmto spôsobom zatraktívniť pre zahraničných turistov, ktorí v nich trávili dovolenku, informovala agentúra DPA.

 

Objavené umelecké diela boli odcudzené v ostatných 20 rokoch. V súvislosti s ich predajom začali v minulosti podľa polície trestné stíhanie voči trom osobám, ktoré však nezatkli.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona