Polícia v súčasnosti pátra po 97 deťoch, vlani mala 96-percentnú úspešnosť

NETKY.SK • 25 Máj 2017, 18:09 • 2 min
Polícia v súčasnosti pátra po 97 deťoch, vlani mala 96-percentnú úspešnosť

BRATISLAVA - Polícia v roku 2016 pátrala po 1 751 osobách vo veku do 18 rokov, úspešne vypátrala 1 685 z nich.

slovakia

left justify in out

Baloghová považuje 96-percentnú úspešnosť pátrania po deťom na Slovensku za pomerne vysokú. „V prípade nahlásenia nezvestnosti dieťaťa polícia urýchlene nasadzuje všetky dostupné sily a prostriedky, aby sa dieťa vypátralo v čo najkratšom čase,“ uviedla hovorkyňa a dodala, že k 24. máju polícia evidovala 97 nezvestných detí, z toho 23 maloletých vo veku do 15 rokov a 74 mladistvých vo veku od 15 do 18 rokov.

Polícia na Slovensku považuje za nezvestné dieťa, u ktorého nie je známe miesto pobytu, nie je páchateľom trestného činu, je ohrozené na živote a jeho nezvestnosť bola nahlásená na polícii.

 

„Ku každému zmiznutiu dieťaťa sa polícia stavia tak, že môže byť ohrozené jeho zdravie alebo život. Úlohou polície je čo najrýchlejšie ho nájsť a umiestniť do bezpečia. Najčastejšie sú prípady, keď je osoba vypátraná, alebo sa sama prihlási a je živá a zdravá,“ povedala Baloghová.

V prípade, že sa dieťa stratí, polícia radí preveriť všetkých známych a prehľadať miesta, kde by sa dieťa mohlo nachádzať. Ak je pátranie neúspešné, treba zistiť, čo všetko si zobralo so sebou, spomenúť si, čo presne malo na sebe oblečené a nájsť jeho najaktuálnejšiu fotografiu.

„Neváhajte a oznámte nezvestnosť na najbližšom útvare Policajného zboru,“ odporúča Baloghová a dopĺňa, že na Slovensku neexistuje žiadny časový úsek, ktorý by vymedzoval, kedy sa od zmiznutia začína pátranie. „Polícia začína pátranie ihneď po nahlásení. Nezabúdajte, že pri malých alebo chorých deťoch, ktoré sú závislé od liekov, je každá minúta drahá,“ pripomenula hovorkyňa.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies