Polícia v Soči pátra po troch samovražedných útočníčkach

NETKY.SK • 21 Január 2014, 11:10 • 2 min
Polícia v Soči pátra po troch samovražedných útočníčkach

SOČI - Ruské bezpečnostné sily pátrajú po troch potenciálnych samovražedných útočníčkach, ktoré by mohli ohroziť zimné olympijské hry, ktoré sa začínajú 7. februára.

slovakia

left justify in out

Jedna z nich by sa už dokonca mohla nachádzať priamo v Soči, dejisku olympiády. Reportér agentúry AP videl v hotelovej hale v centre Soči policajné letáky s popisom a varovaním pred týmito tromi ženami. Jednou z nich je 22-ročná Ruzanna Ibragimovová z Dagestanu, "čierna" vdova po zabitom severokaukazskom extrémistovi, ktorá sa údajne skrýva v Soči alebo jeho okolí. Ruské bezpečnostné úrady sa k týmto informáciám zatiaľ nevyjadrili.

Rusko prijalo mimoriadne bezpečnostné opatrenia v súvislosti s olympijskými hrami, ktoré sa začínajú 7. februára. Severokaukazskí extrémisti totiž opakovane pohrozili útokmi proti účastníkom hier. Teroristi už pred olympiádou uskutočnili niekoľko útokov. V juhoruskom Volgograde pri teroristických útokoch na ciele verejnej dopravy zahynulo najmenej 34 osôb. Teroristi útočili aj v piatok v dagestanskom meste Machačkala, kde explózia reštaurácie po paľbe z granátometu zranila najmenej sedem osôb. Kaukazskí povstalci využívajú na útoky aj čierne vdovy, ktoré sa chcú pomstiť Rusku za smrť ich manželov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies